Norsk Kleber speksteenkachels


Hier komt de collectie van de Noorse speksteenkachels van Norsk Kleber.

Nog even een paar dagen geduld graag.

 

Noorse speksteenkachels

Noorse speksteenkachels Norsk-Kleber: traditioneel ontwerp in een tijdloos design. Een bron van weldadige warmte in uw woning.

De speksteenkachels van Norsk-Kleber onderscheiden zich van niet-massieve speksteenkachels door zowel hun constructie als hun werking. Dankzij de relatief lage inertie voelt men na een half uur stoken al de aangename stralingswarmte door het grootste deel van de woonkamer. De interne rookgasomleiding waar aan de hete rookgassen onderworpen zijn voordat de rookgassen de schoorsteen binnenkomen, zorgt voor een zo goed als perfect rendement. U hoeft de kachel 2 of 3 keer per dag te stoken.

De combinatie van een snelle warmteafgifte met een langdurig effect van opgeslagen warmte in de speksteen is bijzonder geschikt voor een Hollandse winter of in combinatie met CV of vloerverwarming.

Een ruim keuze aan tijdloze modellen die in volume en gewicht (om en bij de 500 kg) beperkt blijven, maken een keuze een stuk gemakkelijker . De beperkte grootte laat een snelle plaatsing toe en behoeft slechts in uitzonderlijke gevallen een versteviging van de vloer.
Norsk-Kleber kachels kunnen zowel bovenaan, achteraan of zijdelings aangesloten worden.( afhankelijk van het model) Deze speksteenkachel kan met u meeverhuizen want deze speksteenhaard wordt niet verlijmd.

 

 Speksteen

Eeuwenoude duurzame warmte van speksteen

Eeuwen geleden ontstond in het binnenste van de aarde en onder enorme druk een mineraal die we momenteel kennen als speksteen. Kunstenaars gebruiken speksteen nog steeds vaak als basis voor kunstwerken maar er werden in het verleden ook huizen, zuilen en trappen mee gemaakt. Sinds de ontdekking van de bijzondere eigenschap van warmteopname, geleidingsvermogen en vuurbestendigheid wordt het mineraal veelvuldig toegepast bij de bouw van kachels. Het kan ook bijna geen toeval zijn dat deze bijzondere steen zich hoofdzakelijk in Scandinavië ontwikkelde waar het in de winter tot -40°C kan worden.  De speksteen wordt er al eeuwen gebruikt voor de bouw van behaaglijke kachels.

 


Norsk-Kleber Babina

Norsk-Kleber Babina speksteenkachel
Norsk-Kleber Babina

Norsk-Kleber Domino

Norsk-Kleber Domino Speksteenkachel
Norsk-Kleber Domino


Norsk-Kleber Kube

Norsk-Kleber Kube speksteenkachel
Norsk-Kleber Kube

Norsk-Kleber Marcello

Norsk-Kleber Marcello speksteenkachel
Norsk-Kleber Marcello


Norsk-Kleber Merethe

Norsk-Kleber Merethe speksteenkachel
Norsk-Kleber Merethe

Norsk-Kleber Otta

Norsk-Kleber Otta speksteenkachel
Norsk-Kleber Otta


Norsk-Kleber Octo

Norsk-Kleber Octo massieve speksteenkachel
Norsk-Kleber Octo

Norsk-Kleber Kristin

Norsk-Kleber Kristin massieve speksteenkachel
Norsk-Kleber Kristin