Persbericht van de nieuwe Jero collectie van Tulikivi


Tulikivi Puro speksteenkachel
Tulikivi Puro


Tulikivi heeft de afgelopen jaren haar productlijn gemoderniseerd en heeft geprobeerd haarden voor nieuwe klantengroepen te ontwerpen. Als onderdeel van deze ontwikkeling lanceert Tulikivi nu de nieuwe Jero-collectie haardproducten.

De Jero collectie is met name geschikt voor klanten die traditionele warmtehoudende haarden te groot en te ruimteverslindend vinden. De nieuwe collectie combineert het compacte formaat van kachels met de efficiënte verwarmings- en warmtevasthoudende eigenschappen van Tulikivi's traditionele speksteenhaarden.

De collectie wordt voor het eerst onthuld op de World of Fireplaces-beurs in Leipzig van 17 tot 19 april 2023. Op de beurs worden de ronde Puro-modellen en vierkante Korpi-modellen van de nieuwe Jero-collectie getoond.

Belangrijke markten in Europa voor haarden ter grootte van een kachel

Consumenten in Midden-Europa geven vaak de voorkeur aan compacte haarden ter grootte van een kachel. Tulikivi biedt met de nieuwe Jero-collectie de beste eigenschappen van warmtevasthoudende speksteenhaarden in het compacte formaat van een kachel.

Net als traditionele houtgestookte speksteenhaarden geeft de Jero-collectie ook uren nadat het vuur is gedoofd een aangename stralingswarmte af.

Een ander centraal doel bij het ontwerpen van de Jero-collectie was om het installatieproces van de haard te versnellen. Met hun compacte formaat en snelle installatie worden de Jero haarden geschikt voor nieuwe klantengroepen. Ze zijn ook aanzienlijk voordeliger dan traditionele grote warmtehoudende haarden.

 

Nieuw Northern-design voor compacte afmetingen

Tulikivi's ontwerpfilosofie is gebaseerd op de combinatie van vuur en steen, gecombineerd met moderne Northern-esthetiek. Het productontwerp benadrukt de natuurlijke essentie van speksteen, nieuwe steenoppervlaktestructuren en de belevings- en visuele aspecten van echt vuur.

De nieuwe Jero-collectie brengt de warmte en visuele ervaring van de originele Tulikivi houtgestookte speksteenhaarden naar een geheel nieuw assortiment producten. De nieuwe compacte, zeer functionele, warmte vasthoudende haarden, waarbij de visuele en belevingsaspecten van vuur zijn geoptimaliseerd, bedienen bredere klantgroepen dan eerdere productlijnen.

Gemaakt in Noord-Karelië

De haarden uit de Jero-collectie zijn gemaakt van speksteen uit Tulikivi's eigen steengroeven en gecombineerd met gerecyclede keramische massa uit Kermansavi. Alle haarden van Tulikivi worden ontworpen en geproduceerd in Noord-Karelië. De nieuwe collectie is vernoemd naar het Jeromeer, gelegen nabij de beroemde Koli-waterval in Noord-Karelië.

“Het is echt geweldig om in deze tijden de Jero-collectie te lanceren. Europese consumenten zijn op zoek naar betaalbare verwarmingsoplossingen voor de komende winter. Dankzij de Jero collectie krijgen meer mensen de kans om een authentieke Tulikivi haard aan te schaffen. Deze nieuwe collectie biedt Tulikivi de mogelijkheid om de verkoop in de grote markten voor houtkachels in Centraal-Europa te verhogen”, zegt CEO Heikki Vauhkonen.


Tulikivi Karelia Raita de nieuwe speksteenkachel

Tulikivi Raita Grafia speksteenkachel pelletkachel
Tulikivi Raita Grafia speksteenkachel

In de nieuwe Karelia collectie van Tulikivi is dit de strakke Raita die er in drie hoogtes is en in vier speksteenafwerkingen.

Deze strakke speksteenkachel kan zowel met houtblokken als met pellets gestookt worden.

 

Klik hier voor alle modellen van de Karelia collectie